Retete Dukan

Dieta Dukan este una dintre cele mai simple si eficiente diete dezvoltate vreodata, iar popularitatea dietei a ajutat la crearea a numeroase

retete Dukan

disponibile pe Internet. Pornind de la descoperirile inaintasilor sai cu privire la reducerea aportului de carbohidrati, dr. Pierre Dukan introduce o schimbare revolutionara in dietele low carb – “Nu putem slabi daca mancam grasimi”.
Regulile pentru a crea

retete Dukan

sunt foarte clare si usor de respectat. Regimul este impartit in 4 etape, insa lipsa restrictiilor cantitative ii dau o flexibilitate mai mare. Cele 4 faze, 2 pentru slabire si 2 pentru stabilizare sunt : Atac, Croaziera, Consolidare si Stabilizare.

In faza de Atac vor fi permise numai retete Dukan pe baza de proteinele pure : carnuri foarte slabe de pui, curcan, vita; peste de orice fel inclusiv speciile mai grase cum este somonul; oua; lactate degresate – iaurt si branza degresata. Faza de Atac are ca scop eliminarea apei din organism si declaransarea procesului de slabire si de aceea este recomandat a fi tinuta intre 3 si 10 zile in functie de numarul de kilograme in plus.

Faza de Croaziera este cea in care are loc slabirea propriu-zisa. Pe langa alimentele permise in Atac vor fi introduse noi

retete Dukan

care vor putea contine peste 20 de tipuri de legume care pot fi consumate crude sub forma de salata sau fierte, inabusite, la cuptor sau pe gratar. Croaziera presupune alternarea zilelor de proteine pure (PP) cu o zi de proteine si legume (PL).  Ritmul de alternare este decis de fiecare, desi rezultatele finale vor fi aceleasi. Pentru a putea tine regimul mai usor se recomanda ritmul de alternare : 1 zi PP / 1 zi PL.

In etapa de Consolidare se intra cand targetul de greutate a fost atins. Daca Croaziera putea fi tinuta pana cand targetul a fost atins, Consolidarea va avea o durata fixa in functie de numarul de kilograme pierdute. Pentru fiecare kilogram se vor tine 10 zile de Consolidare. Aceasta etapa contine retete Dukan mai permisive dar totodata este foarte importanta deoarece kilogramele pierdute cu atata greutate au tendinta sa se intoarca usor, iar organismul are nevoie de o perioada de adaptare la noua greutate.

Etapa de Stabilizare este practic durata de mentinere a greutatii. Stabilizarea are ca reguli principale, pe scurt, mentinerea unei zile PP pe saptamana (preferabil Joi), consumul zilnic al taratelor de ovaz (pe site sunt publicate numeroase retete Dukan pe baza de ovaz) si introducerea unui program moderat dar constant de activitate fizica – de exemplu : renuntarea la ascensoare.

Aperitive Dukan Deserturi Dukan Garnituri Dukan
Generalitati Dukan Retete Dukan cu peste Retete Dukan cu pui
Salate Dukan Supe - Ciorbe Dukan