Pasca Dukan

Aproape ca nu ne putem imagina sarbatorile pascale fara cozonaci si traditionala pasca romaneasca cu branza si stafide. De aceea, va propun azi o reteta de Pasca Dukan foarte apropiata de reteta si aspectul original pe care o puteti savura de sarbatori alaturi de cei dragi fara teama de a va compromite rezultatele obtinute cu greu. Timpul total de preparare este de aproximativ 1 ora si reteta se adreseaza celor care se afla in faza de Croaziera, Consolidare sau Stabilizare. Ingredientele de mai jos sunt potrivite pentru o tortiera de 24 cm.

Pentru blat

100 g gluten grau

50 g amidon de porumb

250 g branza degresata 0,1%

1/2 plic praf de copt

3 linguri de indulcitor

esenta de vanilie

 

Pentru umplutura

400 g branza

2 oua

3 linguri de indulcitor

20 g amidon

esenta de vanilie

Incepem cu blatul si adaugam ingredientele uscate : glutenul, amidonul, indulcitorul si praful de copt. Adaugam apoi branza degresata si esenta de vanilie si amestecam usor pentru omogenizare.

1

 La final ar trebui sa obtinem o bila de aluat pe care sa o putem modela. O lasam sa se “odihneasca” cat facem crema.

2

Pentru crema, incepem prin a bate cele doua oua spuma. Branza impreuna cu indulcitorul, amidonul si esenta de vanilie se amesteca intr-un alt recipient. Dupa ce am omogenizat toate ingredientele in crema de branza incorporam cu o spatula ouale batute spuma. Atentie – cand vrem sa incorporam alte ingrediente in ouale batute spuma, folosim o spatula sau o lingura si nu mixerul pentru ca ouale se vor lasa.

3

Inainte de a ne intoarce la aluat, imbracam forma de tort in hartie de copt udata si apoi stoarsa. Apoi ne putem apuca sa modelam forma de pasca. Va spun de la inceput ca acesta este momentul cel mai dificil al acestei retete. Aluatul se lipeste de maini si nu putem folosi decat un praf de gluten pentru suprafata de lucru. Eu mai invelesc si sucitorul in folie alimentara ca sa usurez dezlipirea. Ar trebui sa rupeti aluatul in 2 – o parte pentru blat si o parte pentru marginea impletita. Eu am pastrat bucatile care s-au rupt pentru a fixa crema cu ele. Acum, blatul e partea cea mai simpla si ar trebui sa va iasa repede.

4

Partea cu adevarat dificila e la impletituri. Nu e atat de dificila, dar trebuie sa aveti putina rabdare pentru ca aluatul nu este foarte elastic si se rupe. Cum am facut eu? Am reusit sa modelez un “tub” de coca de lungimea dorita, dar mai gros si l-am taiat in trei apoi fiecare parte am rulat-o putin pentru a da o forma tubulara. Daca nu reusiti, nu va faceti probleme – dupa ce se coace, impletitura se distinge foarte putin.

5

Si in final ar trebui sa arate cam asa:

6

Adaugam apoi crema de branza si o stabilizam cu doua bucati de aluat.

7

Merge la cuptor la foc mic pentru vreo 30-35 minute in functie de cuptor. Si la final arata cam asa…

8

Atentie! Fiti generosi si nu o mancati singuri. :) Pasca are tolerate (amidonul de porumb) cat pentru 4 zile.

9

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>