Drob de pui

Pentru ca tot se apropie Pastele, am zis sa incep din timp pregatirile si sa va propun o reteta de drob de pui in care piesa de rezistenta este ficatul de pui. Acesta este primul aliment recomandat in anemiile feriprive si probabil unul dintre cele mai bune alimente in diete deoarece contine pe langa cele 7 pana la 12 mg de fier in 100 g si 4 vitamine.  Cu toate acestea, multe persoane spun ca le este greu sa manance ficat de pui pentru ca e fad. Insa nu e nimic ce o mana de condimente sa nu rezolve asa ca iata reteta:

Ingrediente:

o caserola ficat de pui

1 piept de pui

3 oua

4 fire ceapa verde

patrunjel si marar

Incepem prin a fierbe 2 oua din cele 3. Le fierbem tari pentru a le incorpora in drob. Apoi punem la fiert ficateii curatati impreuna cu pieptul de pui taiat bucatele. Intre timp tocam cele 4 fire de ceapa si patrunjelul si mararul. Nu pot sa dau o cantitate exacta pentru ca fiecare pune dupa gust, iar unii nu pot manca unul dintre cele doua verdeturi asa ca le puteti considera optionale desi gustul nu va mai fi la fel de bun.

1

 Dupa ce s-au fiert ficateii si pieptul de pui le maruntim cu un cutit. O alta varianta ar fi sa le pasati cu un blender sau in robot, dar eu am preferat sa pastrez bucatile mai mari pentru gust. Amestecam bucatile cu verdeturile si ceapa si le dam un praf de sare si unul de piper. Spargem cel de-al 3lea ou, cel nefiert, si il amestecam si pe el in compozitie.

2

Dupa ce am amestecat totul bine-bine, le inghesuim intr-o forma de chec acoperita cu hartie de copt (udata si apoi stoarsa) si intercalam cele doua oua fierte astfel incat sa arate bine cand il taiem. Prin “inghesuim” inteleg ca ne lasam cu toata puterea pe compozitie, mai putin pe oua sa nu le strivim, astfel incat sa fie cat mai compacta.

3

Nu va faceti oricum iluzii ca va reusi sa ramana compact. Drobul este compact de obicei pentru ca mai contine si ingrediente mai grase care dau o oarecare omogenitate. Daca v-ar placea sa fie mai omogen ati putea sa incercati sa pasati o parte din ficatei sau chiar sa mai adaugati o lingura – doua de iaurt sau de branza degresata ca liant.  Dar sa nu mai lungim povestea, il dam la cuptor pentru vreo 25-30 minute si cand il scoatem va arata cam asa:

4

Si il recomand in special cu un pic de mustar…Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>