Covrigi Dukan

Poate unul dintre cele mai grele momente in dieta este sa treci pe langa zecile de patiserii si covrigarii din Bucuresti. Oricat ai fi de rezistent, e aprope imposibil sa ramai impasibil la mirosul de pateuri proaspete sau covrigi calzi. Pentru ca am “suferit” in multe dimineti din cauza mirosului de covrigi calzi si mi-am imaginat mereu cum ar fi un covrig cald cu iaurt va prezint mai jos retete pentru covrigi Dukan.

Ingrediente:

50 g gluten

100 g branza degresata 0,1%

1 lingura amidon Gustin

1 praf de sare

mac si susan

 

Se amesteca toate ingredientele ….

1

…pana rezulta o “bila de aluat” care arata cam asa:

2

Am impartit aluatul in 4 – pentru cei 4 covrigi si de aici incepe greul modelarii. Va fi mai usor daca va pudrati mainile si spatiul de lucru cu gluten, dar tot trebuie sa trageti ceva de aluat pentru ca este destul de elastic. In final am reusit sa modelez covrigii si i-am bagat la cuptor pentru vreo 20 minute (in functie de cum coace cuptorul si cat de rumeniti ii vreti).

3

Sa nu va speriati daca atunci cand ii scoateti din cuptor nu mai au chiar aceeasi forma frumoasa. Aluatul se umfla destul de mult. Daca vreti sa isi pastreze forma, ar trebui sa ii intindeti mai mult (daca aveti rabdare…) si sa ii modelati mai mari.  Dar chiar si asa, grasuni si pufosi tot merg bine cu un iaurt degresat rece. :) Pofta buna!

4

9 Responses to Covrigi Dukan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>