Briose Dukan

Cred ca deserturile sunt o parte foarte importanta a dietei pentru ca de obicei zaharul e primul care dispare de pe lista de alimente si anii de alimentatie bogata in zaharuri si carbohidrati te lasa cu o gramada de pofte si practic o slabiciune in fata restrictiilor din diete.  Asa cum imi place sa spun, dieta Dukan are printre multimea de avantaje si beneficiul ca permite indulcitorii si guma de mestecat .

Ingrediente :

3 oua

250 g branza de vaci

4 linguri de tarate ovaz

2 linguri tarate grau

3 linguri indulcitor

2 lingurite cacao

esenta de visine si vanilie

Pornind de la reteta de saratele Dukan am incercat niste briose Dukan. Reteta este foarte simpla si rapida si rezultatul merita.

Separam albusurile de galbenusuri. Pe cele din urma le batem cu cele 3 linguri de indulcitor pana ajungem la o crema galbui deschis. Adaugam apoi branza de vaci si in final amestecam cu taratea si lasam sa stea putin pentru ca taratea sa se hidrateze.

12

Incoporam si albusurile batute spuma si apoi improvizam.

 

3

Eu am impartit compozitia in 3 castroane si am facut 3 tipuri de briose : cu vanilie, cu cacao si cu visine. Am pus in jur de o lingura in fiecare hartiuta de briosa (nu puneti mai mult de jumatate pentru ca se mai umfla) si le-am lasat la cuptor pana au trecut “testul scobitorii” – in jur de 25-30 minute. De obicei preparatele cu branza au nevoie de ceva mai mult timp decat pandispanul simplu.

4

Din ingredientele de mai sus mi-au iesit aproximativ 16 briose. Sfatul meu este sa le lasati sa se raceasca bine pentru ca atunci cand sunt calde se vor dezmembra cand incercati sa le scoateti din hartiute. Atentie ca portia este de 8 briose (wow!) pe zi. Pofta buna!

5

3 Responses to Briose Dukan

  • Teo says:

    o intrebare am si eu…eu n am tava pt briose dar am foite…si acum vine interbarea…le ai facut numai in foite sau le ai pus in foite si dupa in tava? Arata bestial ce ai facut tu acolo!

    • Retete De Diete says:

      Buna! Am pus foitele in tava de briose si compozitia in foite. :) Am incercat sa pun direct in tava numai briose normale pentru ca am putut sa ung tava cu unt si sa o tapetez cu faina. Preparatele Dukan le-a copt numai pe hartie de copt. Ai putea sa incerci sa umpli foitele si sa le aliniezi intr-o tava normala, singurul risc ar fi sa se intinda foitele si sa curga compozitia, dar daca le umpli pana la jumatate poate nu se intampla. :) Spor!

  • MMM…. delicioase… :-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>